Sprogimas

Malta penktadienį pranešė tapsianti pirmąja Europos šalimi, uždariusia savo sienas bet kokiems atvykėliams, kurie dar nėra visiškai paskiepyti nuo koronavirusinės infekcijos, saloje prasidėjus COVID-19 atvejų pliūpsniui.

Nuo liepos 14 dienos į Maltą galės atvykti tik asmenys, turintys Jungtinės Karalystės arba Europos skiepų sertifikatus, nurodė sveikatos apsaugos ministras Chrisas Fearne'as (Krisas Fyrnas). Ši informacija rodo, kad turistai iš JAV ir kitų šalių gali būti neįleidžiami.

„Tapsime pirmąja šalimi Europoje, atlikusia tokį žingsnį“, – per spaudos konferenciją sakė ministras.

Malta buvo giriama dėl sėkmingos skiepijimo nuo COVID-19 kampanijos: 79 proc. šalies suaugusių gyventojų jau yra visiškai vakcinuoti.

Birželio 27-ąją buvo pranešta, kad per ankstesnę parą nebuvo nustatyta nė vieno naujo COVID-19 atvejo ir kad šalyje žinomi tik 28 aktyvios koronavirusinės infekcijos atvejai. Tačiau penktadienį ši Viduržemio jūros sala informavo per parą užfiksavusi 96 naujus užsikrėtimo atvejus, o bendras aktyvių infekcijos atvejų skaičius padidėjo iki 252.

ftnnews.com nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode