Parama dėkojame




Kremliaus kontroliuojamas gamtinių dujų gigantas „Gazprom“ pranešė pradedantis projektuoti antrąjį dujotiekį iš Sibiro į Kiniją „Power of Siberia 2“.

„Rusijos prezidento nurodymu „Gazprom“ pradeda dujotiekio „Power of Siberia 2“ projektavimo ir įžvalgos darbus. Projekto tikslas – 50 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo dujotiekis iš Vakarų iš Rytų Sibiro per Mongoliją į Kiniją. Jamalo dujos bus tiekiamos tiek į Europą, tiek ir į Aziją“, – „Gazprom“ pranešime cituojamas jo vadovas Aleksejus Mileris.

Kovo pabaigoje Vladimiras Putinas per A. Milerio priėmimą, kurį transliavo šalies televizijos, oficialiai nurodė „Gazprom“ imtis dujotiekio į Kiniją „Power of Siberia 2“ projekto.

Pernai V. Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) vaizdo ryšiu įjungė pirmąjį dujotiekį iš Sibiro į Kiniją „Power of Siberia“.

Šio projekto įgyvendinimo sutartį „Gazprom“ ir Kinijos valstybinė CNPC pasirašė 2014-ųjų gegužę. 400 mlrd. JAV dolerių vertės „amžiaus sandoriu“ tada vadinta sutartis skelbia, jog Kinija naujuoju vamzdynu per 30 metų kasmet importuos 38 mlrd. kubinių metrų rusiškų gamtinių dujų. Sutartimi numatyta „imk arba mokėk“ sąlyga 85 proc. vamzdyno metinio pralaidumo apimtimis.

Projektinį vamzdyno „Power of Siberia 1“ pajėgumą numatyta pasiekti etapais iki 2024 metų.

„Power of Siberia 2“ projekto įgyvendinimo terminai kol kas nėra aiškūs.

Redaktorius Svajūnas Laukineitis

Maskva, gegužės 19 d. („Interfax“-BNS).

Energetikos ministerijos nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode