Parama dėkojame




Sprogimas

Italija antradienį pranešė, kad šalyje antrą dieną iš eilės mažėja esamų koronavirusinės infekcijos COVID-19 pacientų skaičius.

Civilinės saugos tarnyba paskelbė, kad šiuo metu 107 709 žmonės yra arba gydomi ligoninėse, arba sveiksta namuose testams parodžius užsikrėtimą naujuoju koronavirusu. Tai 528 mažiau už išvakarėse paskelbtą tos dienos sergančiųjų skaičių.

Pirmadienį buvo 20 pacientų mažiau palyginus su ankstesne diena, ir tai buvo pirmas kartas nuo pirmojo užsikrėtimo atvejo vasario mėnesį, kai sumažėjo esamų COVID-19 pacientų skaičius.

Mirčių skaičius Italijoje išaugo 534 ir dabar siekia 24 648; ši šalis pagal COVID-19 aukų skaičių užima antrą vietą pasaulyje po JAV.

Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) anksčiau antradienį pabrėžė, kad nepavyks iškart visiškai išeiti iš karantino, kuris pagal dabartinį planą turėtų baigtis gegužės 3 dieną.

„Mielai pasakyčiau – atverkime viską. Dabar pat, – rašė G. Conte socialiniame tinkle „Facebook“. – Tačiau toks sprendimas būtų neatsakingas. Dėl jo sergamumo kreivė nekontroliuojamai šautų į viršų ir nubrauktų viską, ką mums pavyko iki šiol pasiekti.“ 

Kiti vyriausybės pareigūnai taip pat ragina laikytis atsargumo prieš premjerui vėliau šią savaitę paskelbiant žingsnius, kaip Italija švelnins suvaržymus, atvers ekonomiką ir atsities po koronaviruso krizės.

„Mes neturime priimti skubotų sprendimų“, – sakė koronaviruso komisaras Domenico Arcuri (Domenikas Arkuris).

„Virusas vis dar yra tarp mūsų – šiek tiek mažiau stiprus, tačiau jis vis dar yra“, – pabrėžė jis.

Stambiojo verslo lobistai ir pagrindinių Italijos pramonės regionų vadovai ragina G. Conte apsvarstyti ekonominę žalą, kurią sukelia karantinas, ir atidaryti daugiau gamyklų bei parduotuvių.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Roma, balandžio 21 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode