Sprogimas

Kaune per gaisrą apleistame name žuvo du žmonės

gaisras111Kaune per gaisrą apleistame name Vilijampolėje antradienio vakarą žuvo du žmonės.

Kaip skelbia Policijos departamentas, gaisras kilo A. Strazdo gatvėje, apie jį buvo pranešta 21.58 val., gelbėtojai teigia, kad pranešimas gautas pavėluotai.

Gaisrą pastebėjo ne kaimynai, o Šilainių, esančių ant kalno, gyventojai. Į A. Strazdo gatvę po kelių minučių atvykus ugniagesiams, namas jau degė atvira liepsna. Apmalšinę liepsnas, virtuvėje jie rado 61 metų vyro, o po kurio laiko kambaryje – ir moters kūnus.

22.23 val. buvo rastas vieno žmogaus kūnas, o jau užgesinus gaisrą, vidurnaktį,  0.24 val., buvo rasti dar vieno žmogaus palaikai.

Gaisro priežastis tiriama, pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Pasak kaimynų, šio namo gyventojas ir jo draugė priklausė socialinės rizikos grupei, – pranešime sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas. 

Pasak ugniagesių, namas ir kiemas buvo labai apleisti, per šiukšles nebuvo kur kojos pastatyti. Apžiūrėjus gaisravietę buvo atmestos prielaidos, kad gaisras kilo dėl krosnies ar elektros instaliacijos gedimo. Krosnies pakura buvo tuščia ir švari, elektra irgi tikriausiai name buvo išjungta. Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus žmonių elgesio – paliktos žvakės ar neatsargaus rūkymo.

Gaisro metu išdegė vienas kambarys, pradegė perdanga ir stogas, apdegė ir aprūko kitos patalpos. Pasak D. Abalmasovo, kilus gaisrui žmonės tikriausiai miegojo ir nepajuto dūmų kvapo.

„Apie gaisrą buvo pranešta labai vėlai, kai namas jau buvo apimtas liepsnų. Keista, kad kaimynai negirdėjo gaisro metu sproginėjančio šiferio, kuriuo buvo uždengtas stogas. Autonominio dūmų detektoriaus name taip pat nebuvo“, – sakė pareigūnas.    

„Buvo gauta informacija, kad pastate gali būti žmonių, ugniagesiai į vietą atvyko per septynias minutes. Inspektoriai dar dirba vietoje“, – trečiadienio rytą BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro skyriaus budėtojas. 

Užsidegęs namas – medinis, vieno aukšto su mansarda, per gaisrą perdegė perdanga, pastogė, apdegė medinės stogo konstrukcijos.

Ugniagesiai gaisravietėje taip pat aptiko šunį, naktį jie nesėkmingai bandė susisiekti su gyvūnus globojančiomis organizacijomis, norėdami perduoti jiems be globos likusį gyvūną.  

Pirminiais duomenimis, šiemet per gaisrus Lietuvoje jau žuvo 65 žmonės.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode