Sprogimas

G. Nausėda teigia pasitikintis VSD vadovu D. Jauniškiu

jaunPrezidentas Gitanas Nausėda teigia pasitikintis Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovu Dariumi Jauniškiu, nepaisant žurnalistų knygoje atskleistos informacijos apie žvalgybos darbo aplinkybes.

„Be jokios abejonės“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas, paklaustas, ar pasitiki VSD vadovu.

Jis pabrėžė, kad Seime komisijos dėl VSD darbo aplinkybių gali būti sudaromos, tačiau linkėjo žingeidumo Seimo nariams „visose srityse“.

„Ką norėjau pasakyti, jau pasakiau, – kalbėjo prezidentas. – Tikiuosi, tiesos kiekvieną dieną rasis daugiau.“

Vasarį išleistoje žurnalistų Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ pateikiamas aukštas pareigas VSD užėmusio pareigūno liudijimas, jog jis 2018 metų liepą iš departamento direktoriaus pavaduotojo Remigijaus Bridikio gavo kelis popieriaus lapus su daugybe pavardžių ir žodinį pavedimą „patikrinti vieno kandidato rinkiminę komandą ir galimų rėmėjų sąrašą“.

Nors VSD Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateikė raštą, kad buvo tikrintos visų kandidatų į prezidentus komandos ir rinkiminiai štabai, žurnalistai savo knygoje cituoja minėtą pranešėją, kuris tvirtina, jog tikrintas buvo tik G. Nausėdos štabas ir galimi rėmėjai.

Pranešėjas taip pat knygai liudijo, jog VSD direktoriaus pavaduotojas R. Bridikis patvirtino, kad sąrašai buvo gauti iš paties G. Nausėdos.

Dėl šių ir kitų knygoje minimų aplinkybių dalis politikų siekia atlikti parlamentinį tyrimą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode