Sprogimas

Lietuva suvaidino svarbų vaidmenį savo reakcija į karą prieš Ukrainą – Nyderlandų karalius

reakcijaLietuva nuo pat pirmųjų karo dienų iki šiol suvaidino svarbų vaidmenį savo laikysena Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste, sako Vilniuje viešintis Nyderlandų karalius Wilemas Alexanderis (Vilemas Aleksanderis).

„Nuo pat pirmųjų karo dienų iki dabar Lietuva suvaidino svarbų vaidmenį savo plačiausia įmanoma reakcija į šį konfliktą, kuris yra taip arti jūsų sienų. Visi, pažvelgę į jūsų istoriją, supras, kodėl šitas konfliktas turi tokią didelę įtaką jūsų tautiečiams“, – antradienį Prezidentūroje sakė Nyderlandų karalius.

Jis taip pat sakė, kad Nyderlandai žavisi ryžtu ir lyderyste, kurią parodė Lietuvos žmonės karo prieš Ukrainą kontekste, taip pat svetingumą, kurį sulaukė tiek NATO karia, tiek ukrainiečių karo pabėgėliai.

„Jūs tikrai atvėrėte savo širdis ir namus“, – pažymėjo karalius.

„Jau beveik metai praėjo nuo to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Mūsų širdys yra su ukrainiečiais, kurie kenčia nuo karo pasekmių. Aš ypač gerbiu juos už drąsą kovoje už savo egzistavimą, išlikimą, jie taip pat gina ir fundamentalias laisvės vertybes Europoje“, – apie Rusijos karą prieš Ukrainą sakė W. Alexanderis.

Nyderlandų karalius taip pat sakė, kad draugystė tarp Lietuvos ir Nyderlandų yra kaip niekad stipri, abi šalys didžiuojasi savo partneryste ir bendradarbiavimu.

„Mūsų vertybės yra bendros, kalbant apie laisvę, demokratiją ir žmogiškąjį orumą“, – sakė W. Alexanderis.

Nyderlandų karalius W. Alexanderis antradienį susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda, aplankė Lietuvoje dislokuotus savo šalies karius.

Prezidentas G. Nausėda po susitikimo dėkojo Nyderlandams už indėlį į regiono saugumą.

„Šiandien aplankėte olandų karius, dislokuotus NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Pabradėje, jų buvimas mūsų šalies teritorijoje yra sąjungininkų vienybės ir įsipareigojimo ginti vieni kitus įrodymas“, – sakė Lietuvos vadovas.

Kalbėdamas apie Rusijos karą Ukrainoje prezidentas  pabrėžė, kad Vakarų svarbiausia užduotimi išlieka sutiekti visą reikalingą paramą agresoriui nugalėti.

„Ukrainos pergalė yra vienintelis priimtinas scenarijus, tai yra kelias į taikos Europoje atkūrimą, Sąjungininkų karinė parama turi būti teikiama greitai, kiekviena pradelsta diena kainuoja žmonių gyvybes. Taip pat turime tęsti spaudimą agresoriui sankcijomis tiek, kol jis nebegalės tęsti agresijos Ukrainoje“, – pažymėjo prezidentas.

Pastarąjį kartą karališkoji Nyderlandų šeima Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse lankėsi 2018-ųjų birželį, valstybėms minint nepriklausomybės šimtmetį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode