RETRO

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis: galimybių pasas kenkia ekonomikai

karOpozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad reikia atšaukti galimybių paso galiojimą, nes jis kenkia ekonomikai.

„Pirmiausia reikėtų atšaukti galimybių pasą, tai sprendimas, kuris labai stipriai kenkia mūsų ekonomikai (...) pasekmės bus labai skaudžios“, – penktadienį Žinių radijui sakė jis.

Galimybių pasą turi asmenys, pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga arba pasidarę testą. Neturintieji šio dokumento negali lankytis didesnėse parduotuvėse, maitinimo įstaigose, laisvalaikio vietose, kirpyklos ir pan.

Politiko teigimu, dar labiau verslui pakenks Vyriausybės siūlymas, kad nuo COVID-19 nepasiskiepiję darbuotojai mokėtų už savo testus.

„Kalbant apie testų apmokestinimą, turime situaciją, kad iš įmonių, ypač prekybos įmonių, išeina tūkstančiai žmonių. Tai susiję su tuo, kad žmonėms gali tekti mokėti už testus, ir susiję su privalomu skiepijimusi“, – pareiškė R. Karbauskis.

„Žmonės pasirenka geriau gauti mažesnes pašalpas nei šiek tiek didesnį atlyginimą ir  prievarta daryti kažką“, – tvirtino jis.

Seime skubos tvarka svarstomos Vyriausybės pataisos, kad sveikatos patikrinimas dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios paskelbta ekstremali padėtis arba karantinas, esant vakcinos prieinamumui, būtų finansuojamas darbuotojo lėšomis arba darbdavio sprendimu jo lėšomis.

Išimtis būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Jų testavimas ir toliau būtų finansuojamas iš biudžeto.

Vyriausybė teigia, kad tokia prievolė turėtų paskatinti žmones skiepytis nuo šios ligos.

Vyriausybės sudarytame veiklos sričių sąraše, kurio darbuotojai turi nuolat testuotis dėl COVID-19, yra medicinos, švietimo, maitinimo, prekybos, viešojo administravimo darbuotojai, vežėjai, profesinės karo tarnybos kariai. Tikrintis reikia kas septynias–dešimt dienų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode