Sprogimas

Y. Johansson kviečia Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos ambasadorius aptarti migracijos krizę

kvieciaVidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson šaukia Europos Komisijos bei Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos ambasadorių susitikimą aptarti neteisėtos migracijos krizę.

Savo „Twitter“ paskyroje Y. Johansson dar trečiadienį informavo, jog susitikimą inicijuoja kylant nerimui dėl pasienyje su Baltarusija įstrigusių migrantų, esant itin nepalankiomis oro sąlygomis.

„Aš labai susirūpinusi dėl pranešimų apie žmones, įskaitant vaikus, įstrigusius miškuose itin sudėtingomis sąlygomis ties išorine Europos Sąjungos siena. Aš paprašiau Europos Komisijos ir Europos išorinių veiksmų tarnybos susitikti su Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos ambasadoriais ketvirtadienį, aptarti galimus tolesnius veiksmus“, – teigė eurokomisarė.

Apie planuojamą susitikimą pirmas pranešė naujienų portalas lrt.lt. Jo žiniomis, susitikimas yra nukeltas. Tai patvirtino ir BNS šaltiniai Briuselyje, kada jis įvyks, kol kas nėra aišku.

EK spaudos departamento vadovas Ericas Mameris lrt.lt teigė, kad nerimą kelia vis dažniau pasirodantys pranešimai apie Lenkijos-Baltarusijos pasienyje žuvusius migrantus.

Nors Briuselis reiškia palaikymą Lietuvai kovojant su migracija, Europos Sąjungos, kitos tarptautinės institucijos kritikuoja šalį dėl taikomų migrantų išstūmimų ir laikosi pozicijos, jog tai pažeidžia Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatas.

Vis dėlto praėjusią savaitę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė išgirdusi Y. Johansson paramą Lietuvos taikomoms priemonėms.

„Ji labai aiškiai pažymėjo, pasakė aiškią žinutę, kad ji vertina ir išskiria Lietuvą kaip pavyzdį, kaip buvo susitvarkyta, imtasi visų priemonių ir krizė buvo valdoma tikrai, jos nuomone, gerai, kai pavyko suderinti tiek nacionalinio saugumo interesą, tiek europines vertybes“, – tuomet sakė A. Bilotaitė.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode