Sprogimas

Prezidentas pasirašys pataisas dėl 100 eurų išmokų senjorams už skiepus

senPrezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę pasirašys Seimo priimtas įstatymo pataisas, numatančias skirti vienkartines 100 eurų išmokas 75 metų ir vyresniems senjorams už skiepijimąsi nuo koronaviruso.

Tai LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento patarėja Irena Segalovičienė.

Anot jos, Seime šią savaitę iš antro karto priimtas sprendimas dėl vienkartinių išmokų turi daug rizikų, tačiau šalies vadovas viliasi, kad nauda jas nusvers.

„Gaila, kad atsakingieji už pandemijos valdymą neišnaudodami visų galimybių tarsi įsivarė save į kampą ir yra priversti priimti tokį sprendimą, kuriuo, turime pripažinti, negalime didžiuotis. Sprendimas turi tikrai labai daug rizikingų aspektų, kaip antai teisingumas 65-74 asmenų grupės atžvilgiu, (...) santykio su visuomene ir valstybe kokybės kūrimas. Tikrai šios rizikos turėtų būti labai aiškiai matomos ir sąmoningai valdomos kitomis priemonėmis“, – kalbėjo ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė.

Ji pabrėžė, kad atsakomybę „dėl šio klausimo ir šių pasekmių“ prisiima Vyriausybė.

„Bet kokiu atveju siekis ieškoti skatinančių priemonių yra vertintinas kaip pozityvus. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė perėmė lyderystę duotuoju klausimu ir ta lyderystė pasiteisino. Tikimės, kad sprendimo nauda nusvers minėtas rizikas, todėl prezidentas šį įstatymą pasirašys“, – kalbėjo I. Segalovičienė. 

Seimas antradienį iš antro karto priėmė įstatymą, numatantį 100 eurų vienkartinę išmoką nuo koronaviruso pasiskiepijusiems senjorams, sulaukusiems 75 metų ir vyresniems. Dėl šio Vyriausybės projekto antradienį Seimas balsavo du kartus. Pirmą kartą sprendimas nebuvo priimtas, nes opozicija nesiregistravo balsuoti.

Pagal priimtą įstatymą, 100 eurų vienkartinė išmoka bus skirta nuo rugsėjo iki gruodžio dviem dozėmis pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų žmonėms bei iki kitų metų balandžio pasiskiepijusiems sustiprinančia doze. Vienkartinę išmoka ketinama išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais kartu su pensija.  

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode