Parama dėkojame




Sprogimas

Vidaus reikalų ministrė: Lietuva nėra viena prieš šį geopolitinį iššūkį

geoVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Varšuvoje susitiko su Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros („Frontex“) vadovu Fabrice Leggeri ir aptarė būtinuosius pokyčius Europos Sąjungos (ES) teisės srityje dėl valstybių sienų apsaugos. Viena esminių priemonių reikalingų sienos apsaugai – tai fizinio barjero įrengimas, kuri Lietuva ketina pastatyti per metus.  Ministrė taip pat padėkojo vadovui už visokeriopą pagalbą Lietuvai, kai šalis susidūrė su hibridine Baltarusijos ataka.

„Lietuva buvo pirmoji šalis, kuri susidūrė su hibridine Baltarusijos ataka. Mums reikėjo labai greitai mobilizuoti jėgas, todėl „Frontex“ operatyviai reagavo į mūsų prašymus – atsiuntė pareigūnų, sraigtasparnį ir technikos. Žinome, kad Lietuva nėra viena prieš geopolitinį iššūkį“, – susitikime kalbėjo vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė. Ji taip pat atkreipė dėmesį į bandymus atverti naują neteisėtos migracijos kelią pasinaudojant Afganistano krize.

Dar liepos mėnesio pradžioje „Frontex“, bendradarbiaudama su atsakingomis Lietuvos institucijomis, aktyvavo skubios pasienio pagalbos suteikimo (angl. Rapid Border Intervention) mechanizmą. Per visą agentūros veiklos istoriją tai buvo pirmas kartas, kai šis mechanizmas buvo pritaikytas ne pietinėms ES sienoms, o rytiniame Bendrijos pasienyje.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode