Sprogimas

Kvalifikuoti kinologai

Mažeikių rajono policijos komisariato kinologai Artūras Antanavičius su tarnybiniu šunimi Toru ir Saulius Žymantas su tarnybiniu šunimi Grantu dalyvavo savaitę trukusiuose mokymuose Vilniuje, kurių metu įveikė kinologų pagrindinio rengimo programą ir jiems suteikta kinologo kvalifikacija.

 

Pareigūnai išlaikė kinologams ir jų tarnybiniams šunims privalomus egzaminus ir įgijo teisę naudoti tarnybinį šunį kaip specialiąją policijos priemonę užtikrinant apsaugos funkcijas, sekant pėdomis, rengiant daiktų ir asmenų paiešką.

Tarnybiniai šunys yra puikūs pagalbininkai tarnyboje, kur žmogaus galimybės ribotos: padeda ieškoti pasiklydusių asmenų, seka pėdsakais nusikaltėlius, pasišalinusius iš įvykio vietos, suranda neleistinus laikyti ir nešiotis daiktus, kaip narkotines medžiagas, yra puikūs pagalbininkai užtikrinant viešąją tvarką ir žmonių rimtį patruliavimų metu, tarnybiniams šunims pažeidėjai nesipriešina ir būna greičiau sulaikomi. Nuo šiol Mažeikiuose policijos pareigūnai galės pasitelkti kinologus su Toru ir Grantu.

Roma ANTANAVIČIŪTĖ

Vyresnioji specialistė

Komisarė inspektorė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode